Telia och Google går ut i DN/Dagen och klagar på FRA-lagen, vilket är bra just nu. Det krävs att så många samhälleliga institutioner som möjligt vaknar upp och inser att FRA skär genom samtliga aspekter av privata, offentliga och globala sfärer. Journalisterna gör ett bra jobb nu! Keep it up!

Jag sitter just nu och skriver om akademin, och om hur FRA hotar den fria forskningen. Bör komma snart i en tidning nära dig. I Sverige har vi ju väldigt få så kallade "intellektuella" som tar striderna... jag vet inte vad det beror på, men antagligen ligger det en tjänstemannaattityd över akademiker som inte finns i exempelvis Frankrike och Tyskland. Mera kontinent!

PJ Anders Lindner kör en klassisk Orwellhistoria i SvD som tar det sedvanliga medborgarperspektivet, något vi ej får glömma. Sydsvenskan likaså.

Men vi har en ny ingång i debatten. Dennis Töllborg går ut i GP och är positivt inställd till FRA-lagen, så länge FRA kontrolleras och har total insyn. Jag har haft denna debatt förr med Töllborg, och det ligger något i det, även om jag inte håller med. Argumentet kan sammanfattas med "Don't fear Big Brother, fear the little sisters". (denna punch-line går att dekonstruera genusmässigt, men det tar vi en annan gång). Storebror är alltså inte så himla farlig eftersom det finns demokratiska kontrollfunktioner och insyn, medan vaktbolag, företag som Google och internetoperatörer är farligare eftersom de inte jobbar med samma insyn som offentliga myndigheter. Men detta stämmer bara så länge staten är befolkad av ärliga människor som röstas fram och där tillsättning och genomströmning är rättssäker. Men vågar vi chansa på att så är fallet? Vågar vi ha en kopierande superdator redo att kolla varje mail? Jag säger nej. "Little Sisters" är inte heller de att lita på, indeed. Men magnituden (pouvoir) av FRA-dator-assemblaget är som en atombomb i ett skyttegravskrig! (ursäkta fransk-filosofi-språket).

Telia, Wal-Mart, Google och Microsoft tar vi en annan dag. Det är, bland mycket annat, det som panspektrocismprojektet handlar om. Nu har vi chansen att rösta bort FRA-lagen. Yalla!

Skriven av admin den 15 juni 2008