Vi hjälps åt att stoppa kontrollsamhället

André Rickardsson går ut och säger att han kommer att hjälpa de som utsätts för IPRED-rättsövergrepp helt gratis. Rickardsson har tidigare jobbat SÄPO och har till skillnad från många politiker insett vilka konsekvenser som omvänd bevisbörda kommer att få för de så kallade “konsumenterna” av kultur. 

IPRED handlar inte om fildelning. Det handlar om frysta bankkonton, advokat- och utredningskostnader (som blir svåra att betala om kontona fryses), om husrannsakningar och om beslagtagande. Jag har tidigare skrivit randanmärkningar till rättslöshetssamhället och Rick poängterar det oproportionerliga i de kommande övervakningslagarna. Smaka gärna på några fina IPRED-ord:

  • professional defence bodies
  • precautionary seizure of movable and immovable property
  • blocking of his/her bank accounts and other assets

IPRED 1 in action kommer att innebära vad Kalle kallar Homo Sacer, något som tidigare verkar ha gällt endast för terrorister. IPRED 2 är nästa våg. 

Vi måste alla hjälpas åt och följa Rickardssons exempel. Människor ska inte behöva sättas i rättslösa tillstånd på grund av en korporativistisk politik. Kanske är det dags för bloggar att komplettera sin kritik med en slags jourverksamhet så att det inte blir som i Danmark. Det går nämligen att stoppa framfarten i lokala konfrontationer. Det funkade i Spanien i fallet med upphovsrättslobbyn vs. Telefonica.  

För övrigt gillar jag ordet medborgarrättsrörelse

Phoenix arising: IPRED 2 + ACTA

Tro ej att det tog slut med “hyrsnutlagen“, “privatpolislagen” eller “aj-predd one“. Inte heller med FRA.

Nu kommer ACTA och IPRED 2. Det första låter som ett läkemedel och det senare somen obskyr efterföljare till en första skräckfilm. Rasmus|Copyriot tar några spadtåg i rätt riktining. och grupparbetet kommer att fortsätta här på Intensifier och i oändliga bloggar. Dessutom kommer det snart ut en text på engelska som jag har skrivit.

IPRED 2 är inte beslutad på EU-nivå än, men eftersom förhandlingarna förs i hemliga rum får vi hitta på nya lösningar.

Men aktivismen fortsätter i alla riktningar. Det vore bra med någon från Piratpartiet där nere i Bryssel nu. Christian tycker jag är en bra kandidat.

Jag kommer nog göra en ny skiva som jag lanserar på TPB under våren. “Anti-IPRED” har för övrigt sålts på en julmarknad i helgen. Det tycker jag är kärlek! Länge leve den brända CD-skivan till skillnad från den tryckta!

Ett work-in-progress-smakprov kommer här:

ChrisK (featuring Vicki the Robot) – “Control Society Phoenix Resurrection Vocoder Mille Plateaux Rework Tragedy (intro)”

Om någon undrar vad Vicki sjunger så är det valda citat ur Deleuze & Guattaris A Thousand Plateaus. Ni som har läst tillsammans med mig ett helt år nu kan ju gissa vilka platåer som döjler sig djupt ned i avgrundstalsyntesen!

Filen vill kopiera sig. Namnförslag på skivan mottages gärna i kommentarerna!

Missa inte heller Blays encounter med Vicki.