Imorgon ger jag en snabbinsatt föreläsning om Egyptenblackouten i Götet. Föreläsningen och den efterföljande diskussionen är öppen för alla. Vi syns där!

Tid: 18:00 - 21:00 (onsdag, 2 Feb)
Plats: Infoteket Olof Palmes plats 1, Göteborg
Värd: Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening

Ämne för dagen är Internet och politik med Christopher Kullenberg. Med tanke på det som händer i Egypten blir det allt tydligare att demokratirörelser på internet utgör ett hot mot världens diktaturer. Sedan internettrafiken lades ner i Egypten har nätaktivister på olika sätt försökt undgå blockaden. GSHF har därför bjudit in Christopher Kullenberg, doktorand inom vetenskapsteori vid Göteborgs universitet och en av grundarna till den svenska organisationen för nätaktivister Telecomix, som har en huvudroll i att skapa kontakt mellan Egypten och omvärlden, för att föreläsa om internet, censur och politik. Vi träffas på infoteket kl 18:00 och kommer ha mötet tillsammans med Tjänstemännens s-förening i Göteborg. Infoteket ligger vid Järntorget och skulle du ha svårt att hitta så ring någon i styrelsen, kontaktuppgifter hittar du på http://www.gshf.eu.

En intressant fundering, med tanke på att det är sossar som arrangerar föreläsningen, är att den Socialdemokratiska Internationalen lämnar sitt stöd för Mubarak. Annonseras via Twitter. Internet är dock nere, så vill man få in det budskapet till Egypten rekommenderas fax.

Skriven av admin den 01 februari 2011